Polkupyörävuokraus

Tervetuloa pyöräilemään Mikkeliin ja Juvalle!

Valikoimassamme on erilaisia pyöriä aikuisille ja nuorillekin, joten useampikin henkilö voi lähteä pyöräilemään yhdessä. Tarjoamme myös tarvittavat varusteet, kuten kypärät, polkupyörälukot ja kartat, jotta voit nauttia pyöräilystä turvallisesti.

Siikakosken lähistöllä useita reittejä, mm. Hiidenmaalla, pyöräile vaikka Enkelin pesälle. Voit myös pyöräillä Anttolaan, Mikkeliin, Juvalle.

https://www.juva.fi/esittelyt/saimaa-geopark–kohde-enkelinpesa

https://www.juva.fi/resources/public//Matkailu_yleiset/Kartat/hiidenmaanpolut_netti-1_.pdf

Autamme mielellään valitsemaan oikeanlaisen pyörän ja annamme vinkkejä sopivista reiteistä ja nähtävyyksistä alueella. Polkupyöräily on mahtava tapa tutustua Mikkelin ja Juvan kauniisiin maisemiin ja nähtävyyksiin. Tartu tilaisuuteen ja vuokraa pyörä meiltä jo tänään!

Jätä yhteydenottopyyntö

Polkupyörän vuokrat (polkupyörien vuokrauspaikka Siikakoski)

Pyörät maastopyöriä/mountain bikes (5kpl), kilpapyöriä/competition (2), hybrid (1), läskipyörä/fatbike (1), gravel (1)

1 tunti1-12 tuntiaVuorokausiViikko
20€30€40€210€

Sähköpyörän vuokra/e-bike (toistaiseksi vain yksi Focus tarjolla)

1 tunti1-12 tuntiaVuorokausiViikko
30€40€50€280€

Polkupyörien kuljetus muualle: 20€/100km, laskettuna Siikakoskelta.

PYÖRÄILYREITIT SIIKAKOSKELTA

Kulkevat myös kiemurrellen Saimaan rantojen tuntumassa kulkevia metsäteitä ja polkuja pitkin. Järven lahdet vilahtelevat pyöräillessä ja ulapat siintävät varsin kauaskin mäkisen maaston korkeimmista paikoista. Palattuanne Siikakoskelle voitte nauttia lounaan tai erilaisia makeita ja suolaisia herkkuja Siistosen leipomo ravintolassa, 7km päässä.

Polkupyörävuokraus Mikkeli

Suunnittelemme reitit asiakkaalle sopiviksi

https://www.juva.fi/resources/public//Matkailu_yleiset/Kartat/hiidenmaanpolut_netti-1_.pdf

Voit pyöräillä vaikka Enkelin pesille Hiidenmaalla parissa tunnissa. https://www.juva.fi/esittelyt/saimaa-geopark–kohde-enkelinpesa

  1. Auvilan venelaiturille Siikakosken lahden pohjoisrantaa pitkin matkaa kertyy n. 5km sekä pyörällä että kajakilla. Auvilassa voi laavulla pysähtyä laittamaan vaikka ruokaa, uida uimarannassa, kävellä kukkaloistoisilla niittyteillä. Katso video pyöräilyreitistä Häräkkäniemeen, Auvilaan pari km lisää. https://www.relive.cc/view/vE6J9kDJ8xO
  2. Siikakosken lahden länsi/etelärantaa pitkin ajellessa on yhtä hienoja maisemia Saimaalle, jylisevä Siikakoski. Matkalla voi poimia mustikoita, vadelmia, metsämansikoita, sieniä, puolukoita. Jos haluaa keskittyä pyöräilyyn eikä marjojen poimimiseen, niitä voi sitten ostaa matkan varrella olevalta marjatilalta Vuorilahdella. Siellä tien varrella vastaan tulee myös hevosia, lehmiä laitumella. Matkaa kertyy n. 12km edestakaisin.

    Pyörämatka Teittisen marjatilalle: https://www.relive.cc/view/vwq1BVDJELv
    Sylvin ja Ericin pyöräretki Vuorilahdelle: https://photos.app.goo.gl/7zvT7ebT1xTmGo9a7
  3. Kolmas mahtava reitti kulkee seuraten Saimaaseen laskevaa Siikakoskea, Rävykoskea ja Kotukoskea. Rävykoskella on kalastajien suosima laavu, vanha mylly ja ennen kaikkea upea lähes 200m pitkä koski, jonka rantoja pitkin voi pyöräillä ja kuunnella kosken kohinaa. Kotukoskelle pääsee Siikakoskentien toiselta puolelta. Kajakilla pääsee kosken alle, pyörällä lähelle ja loppumatka kävellen metsän ja pusikoiden läpi. Kosken länsipuolella on kesämökki jonka yksityisyyttä on noudatettava. Aina voi kysyä, jos tarjoisivat vaikka kahvit tai sitten ei. https://www.relive.cc/view/vPv4e54de3O
  4. Pyöräretki Siiskosen leipomo/ravintolaan: https://www.relive.cc/view/vr63B24mN8O
  5. Tour de Rautjarvi, Rautjärven ympäriajo: https://www.relive.cc/view/vdvmKRygRx6
  6. Pyöräretket kilpapyörällä Mikkeliin tai Juvalle vanhaa rauhallista 5-tietä pitkin ( n. 60km edestakaisin). Tutustu Mikkelin ja Juvan nähtävyyksiin.

RISTIINASTA avautuu Saimaan Yövesi, josta voi pyöräillä rantoja pitkin Kallioniemeen tai Tauko Taipaleelle tai vaihtoehtoisesti meloa vaikka Mikkeliin tai Ristiinaan tai Suur-Saimaalle. Matkalla voi tutustua mm. Astuvansalmen kalliomaalauksiin (Saimaa Geopark)

Historiallinen maamerkki Mikkelissä

Astuvansalmen kalliomaalaukset ovat Etelä-Savossa Yöveden rannalla Mikkelin kaupungissa Ristiinassa sijaitseva esihistoriallinen kalliomaalauskokonaisuus. Maalaukset kuuluvat Suomen ja Fennoskandian suurimpiin. Astuvansalmen kalliomaalaukset olivat joidenkin paikkakuntalaisten tiedossa jo ennen niiden ”löytämistä”.

Ristiinan satamasta n. 10km päässä voi levähtää Tauko Taipaleen venelaiturin kohdalla, rannassa katettu laavu ym. sosiaalitiloja